Dobrich Online Виж пълната версия

Тържествено откриха сградата на НЧ „Добрич-2017“ в Деня на будителите (+СНИМКИ)

2018-11-01 15:28:32

С водосвет откриха сградата на НЧ „Добрич-2017“ с председател Николай Нейчев и Милен Кадикянов, председател на Проверителната комисия на читалището.


Зам.-кметът на Община Добрич арх. Боян Коларов, общински съветници, дарители, самодейци и граждани се събраха в сградата на бившето СОУ „Дора Габе“, където се помещава читалището.



Николай Нейчев благодари на всички за присъствието им на откриването на сградата на НЧ „Добрич-2017“.



Благодарен съм, че съдбата ми отреди да мога с нещо конкретно да бъда съпричастен, физически да участвам в създаването на нещо толкова красиво, каза арх. Боян Коларов. Зам.-кметът благодари на присъстващите, че намират създаването на читалище за значимо и важно.



НЧ „Добрич-2017“ получи поздравителни адреси от народните представители Даниела Димитрова и Пламен Манушев, Красимир Кирилов, областен управител и журналиста Ники Кънчев.



Присъстващите имаха възможността да разгледат кабинетите на НЧ „Добрич-2017“, в които учениците ще свирят, рисуват, творят, четат, учат и най-вече ще се забавляват. 




Всеки един от кабинетите е с конвектори за отопление. Стаите от първия етаж разполагат с интернет чрез Wi-Fi връзка. Компютърният кабинет е оборудван с лицензиран софтуер. Книгите за библиотеката на читалището скоро ще намерят своето място на нови рафтове.





Тази вечер, 1 ноември, от 19 часа в общински младежки център „Захари Стоянов“ ще се проведе концерт-демонстрация на част от дейностите, които предлага читалището.