Dobrich Online Виж пълната версия

Симеонова стана вицешампионка, но пропуска Балканиадата по крос кънтри

2018-10-30 17:45:17

Като причина от БФЛА изтъкнаха контузията, която лекува доскоро атлетката

Независимо че достигна до вицешампионската титла на България на проведеното в Сунгурларе първенство по крос кънтри за жени, състезателката на СКЛА “Добруджа 99” Радосвета Симеонова не бе включена в националния отбор. Изтъкнатата причина от БФЛА е, че предвид травмата, която добричлйката лекува доскоро, няма да и позволи да е пълноценна по време на Балканиадата в дисциплината. Шампионатът ще се състои на 4 ноември /събота/ в Ботошани /Румъния/.


Иначе в Сунгурларе Р. Симеонова стартира на 8 км, където се окичи със сребърен медал. Нашата съгражданка бе изпреварена единствено от Маринела Нинева – „Локомотив” /Дряново/, а трета завърши Кристина Иванова от Благоевград. Другата добруджанка, премерила сили по трасето - Теодора Златева, достигна до 10-а позиция в крайното подреждане.


Името на добричкия клуб в надпреварата на 2 км защитаваха Анджела Георгиева и Александра Бекярова, нареждайки се на 21-о и 26-о място. Петър Димов бяга на 3 км, като финишира десети. Алтен Атанасова, при старша възраст, пробяга четири обиколки. Тя се бори до последно за третата позиция, но в крайна сметка остана шеста. Брат й Денис Атанасов, ученик в Спортно училище „Г. С. Раковски”, преодоля 6 км. Той се придържаше към тройката, но не можа да издържи на високото темпо, за да завърши на 5-о място. Братята Алиджан и Алишан Али се състезаваха на 8 км при мъже под 23 г., където се класираха 9-ти и 10-ти.


Пълният състав на България за Балканиадата по крос кънтри: Девойки под 20 г. - Силвия Георгиева, Девора Аврамова, Елица Тодорова; Юноши под 20 г.: Владислав Михайлов, Боян Иванджиков, Валентин Вълканов; Девойки под 23 г.: Билсерин Сюлейман; Младежи под 23 г.: Иво Балабанов, Християн Стоянов, Георги Гергов; Жени: Маринела Нинева; Мъже: Митко Ценов, Йоло Николов и Стоян Владков.