Dobrich Online Виж пълната версия

Ако Общината има правен интерес, да поиска да бъде конституирана като страна по делото за добив на газ

2018-10-30 15:14:58

Община град Добрич да се запознае детайлно с документацията по административно дело 1060/ 2018 г. по описа на Административен съд – Варна и ако юристите й приемат, че е налице правен интерес, да поискат тя да бъде конституирана като страна по делото.

Това предложи общинският съветник от ПП ГЕРБ Зорница Михайлова по време на изслужването в зала на инж. Иванка Казакова от инициативен комитет „За чиста България“, съобщават от Секретариата на Общинския съвет. Казакова е един от тримата граждани, конституирани като заинтересовани страни по делото. 


То е образувано по жалба на „Русгеоком БГ“ ЕАД против решение по оценка за въздействието върху околната среда № ВА-1/2018 г. от 01.02.2018 г. на директора на РИОСВ – Варна, с което не е одобрено осъществяването на инвестиционно предложение за разработване и усвояване на находище „Спасово“ в блок „Добрич“, включващо четири участъка: „Рогозина“, „Чернооково“, „Калина“ и „Рогозина изток“ за проучване и добив на природен газ.


Зорница Михайлова подчерта, че за конституиране на Община Добрич като заинтересована страна по делото не е необходимо решение на Общински съвет, а правни и фактически действия отстрана на Общината, ако се докаже правен интерес.