Dobrich Online Виж пълната версия

Каварна става център на българския и румънския спортен бридж

2018-09-20 06:08:31

На 22 и 23 септември Каварна ще бъде домакин на първия международен двойков бридж турнир „Каварна 2018“.

Крайморският град ще събере над 80 майстори на бриджа. Специални гости ще бъдат ръководителите на Румънската бридж федерация-президента Раду Градинариу и изпълнителният директор Мариус Джорджеску,както и ръководителите на бриджа в град Констанца.


Всички участващи двойки ще се състезават в две предварителни квалификационни сесии, в които ще се определят участниците във финалите „А“ и „Б“ и ще бъдат излъчени победителите.


Престижният бридж форум ще бъде открит от кмета на Община Каварна и ще започне в събота (22 септември) от 13 часа в залите на хотелски комплекс „Каварна“, а финалите ще бъдат на същото място в неделя (23 септември) от 10.00 часа.


Награждаването на призьорите ще бъде веднага след завършването им – около 14 часа.


По време на турнира те ще бъдат наградени лично от президента на Румънската бридж федерация състезателите от представителния отбор на България, състезаващ се с името „Албена“ -Драганка Георгиева,Стефан Георгиев/Добрич/,Калин Караиванов и Илко Попов/Варна/-спечелили преди 2 седмици открития отборен турнир на най престижния бридж фестивал в Румъния-„Мамая 2018“.


Домакините са осигурили безплатен вход за събитието и канят всички любители на спорта от областта, града и страната да се насладят на изявите на бридж майсторите от България и Румъния през последните дни на лятото, които метеоролозите обещават да бъдат слънчеви и топли.