Dobrich Online Виж пълната версия

Валидираха юбилейната пощенска марка в Тервел

2018-08-15 13:45:48

Официално валидираха юбилейната пощенска марка в Тервел. Тя е посветена на 1300-та годишнина от победата на кан Тервел над арабите при Константинопол през 718 г.


На церемонията присъстваха Даниела Димитрова, народен представител, Живко Георгиев, кмет на град Тервел, Светослав Гочев, директор на Областна пощенска станция и общински съветници от Тервел.


Датата, 15 август, е денят в който армията на арабите е напуснала в паническо отстъпление бойното поле при стените на Константинопол след пореден щурм на армията, предвождана от Кан Тервел. 


Художник на юбилейната пощенска марка е Ненко Атанасов.



Церемонията бе открита с изпълнение на хор с песен, посветена на кан Тервел.



Трябва да се гордеем с името на нашия град. Трябва да прославяме делото на кан Тервел в общината, областта, държавата, Европа, защото именно неговата победа е спасила цяла Европа от нашествието на арабите, призова Живко Георгиев. 


Марката запазва автентични за времето наименования на географски местности. На пощенската марка стои образа на кан Тервел, вперил поглед в блясъка на славната победа. Да ни е честито новото юбилейно пощенско издание на България, каза Светослав Гочев.



Временно бе разкрита пощенска станция, от където всеки имаше възможност да закупи марка, която е с номинал от 2 лева.