Dobrich Online Виж пълната версия

Улици в 9 села в община Добричка ще бъдат ремонтирани по проект

2018-04-26 10:09:53

На провело се днес заседание на общинския съвет на община Добричка общинските съветници дадоха съгласието си Общината да кандидатства с проектно предложение за рехабилитация и реконструкция на улици в 9 населените места в общината.

Община Добричка ще кандидатства с проектно предложение „Реконструкция и рехабилитация на уличната мрежа в населените места на община Добричка”, по процедура чрез подбор на проектни предложения   „ Строителство, реконструкция и/или рехабилитация на нови и съществуващи улици и тротоари и съоръженията и принадлежностите към тях” по подмярка 7.2 „Инвестиции в създаването, подобряването или разширяването на всички видове малка по мащаби инфраструктура”, от мярка 7 „Основни услуги и обновяване  на селата в селските райони” от Програмата за развитие на селските райони за периода 2014-2020г.”.


Улиците, които влизат в дейностите по проекта са следните. В село Стожер влиза улица „Стара планина” и улица „Рила”, в с. Пчелино – ул. „Четвърта”, в с. Котленци – ул. „Десета”, която е с дължина 137 м.. В село Бенковски влиза улица „Двадесет и четвърта”, в с. Ф. Денково – ул. „Единадесета”, в с. Победа – ул. „Шеста”,  в с. Овачово – ул.”Девета”, в с. Ст. Караджа – ул. Дунав и в с. Черна – ул. „Девета”.


В проектното предложение се предвижда комплекс от ремонтни работи, които имат за цел да възстановят експлоатационното състояние  на тези улици. Ще се извърши частично възстановяване  и/или частична замяна на конструктивни елементи, основни части, както и строително монтажни работи, с които първоначално вложени, но амортизирани материали, конструкции и конструктивни елементи ще се заменят с други.