Dobrich Online Виж пълната версия

Джубокс за поезия ще гостува в Добрич за Нощта на литературата

2018-04-26 10:03:35

Община Добрич се присъединява към Европейската инициатива „Нощ на литературата“.

Ще има Джубокс за поезия на обществени места.


За поредна година Община Добрич се присъединява към европейската инициатива „Нощ на литературата“, организирана в партньорство с Чешкия културен център в България. Събитието ще се осъществи на 9 май.


В Нощта на литературата ще бъдат представени произведения на съвременни европейски автори, четени от знакови личности от Добрич. Като съпътстващо събитие, в града ни от 2 май до 30 май ще гостува поезиомат - джубокс за слушане на поезия, който ще бъде монтиран в началото на Градски парк „Свети Георги“.  Поезиоматът съдържа 20 стихотворения, представени на оригиналния език и в превод на български. Автор на проекта е Ондржей Кобза от Чехия, а Добрич е вторият български град, в който поезиоматът ще бъде монтиран през тази година по предложение на Чешкия културен център и инициатива на Община Добрич.


На 3 май организираме блиц-събитие в Градски парк „Свети Георги“, в близост до поезиомата, с участието на учениците от Театрален клуб „Гео Милев“ при Младежки център – Добрич с ръководител Драгомил Георгиев, които ще покажат в неформална обстановка част от спектакъла „Няма да има по-добри от нас“.


Очаквайте повече подробности за Нощта на литературата и джубокса за слушане на поезия съвсем скоро, когато гост на града ще бъде г-жа Дагмар Остранска – директор на Чешкия културен център в България.