Dobrich Online Виж пълната версия

Ученици ще събират хартия лист по лист, за да закупят детски книжки

2018-04-19 16:52:11

Първата среща по новия проект на регионална библиотека "Дора Габе" „Библиотеката и училището - заедно за един по-чист град” се проведе днес.

Тя бе за информиране обществеността за целите, които си поставя проекта, за отговорността на всеки от нас да направи своя град по-чисто и привлекателно място за живеене и запознаване на участниците с предстоящите проектни дейности.


Децата имаха задача да фотографират замърсени участъци в града, които обединиха в презентация и я представиха на информационната среща.


Поставено бе началото на кампанията за събиране на стара хартия „Лист по лист”, която ще приключи в края на проекта. Събраната хартия ще бъде предадена за вторични суровини и със средствата - закупена нова детска литература.


Децата, участващи в проекта, получиха книжки за оцветяване с игри и стихчета за опазване на околната среда и разделното събиране на отпадъците, както и аудиодиск с детски песни за екологията и опазване на околната среда. За своята класна стая те получиха контейнер за разделно сметосъбиранне, който ще ползват в училище. Второкласниците поздравиха всички гости с песничка за опазването на природата.


Както вече съобщихме, проектът „Библиотеката и училището - заедно за един по-чист град” е към фондация „Глобални библиотеки - България”. Партньор на библиотеката е СУ „Димитър Талев” град Добрич. Той е насочен към учениците от II г клас на учебното заведение и техните родители.