Dobrich Online Виж пълната версия

Направиха първа копка на санирането на три блока в Генерал Тошево

2018-04-17 11:11:09

Символична първа копка по проект „Енергийно обновяване на многофамилни жилищни сгради с адрес – ул.”П. Евтимий” № 2, ул. „В. Априлов” № 6, ул. „В. Априлов” № 27, гр. Генерал Тошево” бе направена днес, съобщават от Общината.

Церемонията се състоя пред блок “Васил Априлов” 6, като на нея присъстваха кметът, екипът, отговорен за изпълнението на проекта, представители на фирмата–изпълнител на строителните дейности и жители от блока.


Официален старт на строителните дейности дадоха кметът Генерал Тошево Валентин Димитров и Иван Добрев, представител на строителната фирма. Пред присъстващите градоначалникът посочи, че изпълнението на строително-ремонтните дейности на блока ще промени изцяло облика на жилищната сграда, а живущите ще се радват на комфортна жизнена среда. Той пожела на всички участници в строителния процес безаварийна работа и качествено изпълнение на дейностите в договорения срок.


В рамките на проекта ще бъдат реализирани дейности по подмяна на дограма, топлоизолация на стените, хидроизолация на покрива, ремонт /подмяна на електрическата инсталация в общите части на сградата, изпълнение на енергоспестяващо осветление в общите части.


Проект „Енергийно обновяване на многофамилни жилищни сгради с адрес – ул.”П. Евтимий” № 2, ул. „В. Априлов” № 6, ул. „В. Априлов” № 27, гр. Генерал Тошево„ се финансира по оперативна програма „Региони в растеж” 2014-2020, съфинансиран от ЕС чрез ЕФРР. Бюджетът е в размер на 1 128 167, 45 лв.