Dobrich Online Виж пълната версия

350 социално-слаби от Ген. Тошево ще получат хранителни продукти от ЕС чрез БЧК

2018-04-16 14:36:23

Стартира акцията на Български червен кръст в Генерал Тошево по раздаване на продуктите от хранителната програма на Европейския съюз, съобщиха от кметството.

350 са жителите на общината, които имат право на помощи по линия на безвъзмездната дарителска помощ. Вече е открит пункт за раздаване на продуктите. Той се намира на първия етаж в сградата на Общинска администрация и ще работи до 24 април.


Хранителните пакети за уязвими групи включват 7 вида хранителни продукти: леща – 7 кг; рибни консерви – 1,120 кг; грах – 3,200 кг; лютеница – 2 кг; доматено пюре – 0,800 кг; бисквити – 1,200 кг и мед – 1 кг . Общо ще получат по 6, 320 кг хранителни продукти.


Право на помощ имат лица и семейства, подпомагани с целеви помощи за отопление, майки (осиновителки), лица и семейства, получили еднократна целева помощ за ученици, записани в първи клас, лица и семейства, получили еднократни или месечни помощи, предназначени за превенция и реинтеграция, лица и семейства, инцидентно пострадали при бедствия и аварии при форсмажорни обстоятелства, лица с установени 90 % трайни увреждания с чужда помощ, получили интеграционни добавки и др.


Повече информация за акцията можете да намерите на интернет-страницата на БЧК.