Dobrich Online Виж пълната версия

Галин Михайлов спечели Осмомартенския табла турнир, организиран от ЖГЕРБ Добрич

2018-03-08 13:29:34

Галин Михайлов спечели Осмомартенския табла турнир, който се проведе днес по инициатива на Жени ГЕРБ по случай Международния ден на жената - 8 март. Негови подгласнички станаха Мария Иванова и Атанаска Боева.

Призьорите получиха красиви купи, медали и парични награди. Те им бяха връчени от общинския ръководител на ГЕРБ-Добрич Красимир Николов.


Участниците играха класическа табла и се състезаваха по точковата система. Съдия бе ръководителят на Старейшини ГЕРБ Красимир Масурски.


Състезателите играха на табли, на които през 2016 година в Албена бе поставен рекорд на ГИНЕС за най-много играещи табла на едно място в рамките на един час. Те са предоставени с любезното съдействие на „Леопард Трейдинг“.


Турнирът се проведе под патронажа на народните представители Даниела Димитрова и вицеадмирал Пламен Манушев.


В него се включиха двама представители на Съюза на глухите, сред които и победителят Галин Михайлов. Организаторите изказват благодарност за съдействието на председателя на Териториалната организация на съюза в Добрич Петя Митева.


Провеждането на Осмомартенския турнир бе по инициатива на участниците в турнира по табла, който ГЕРБ организира в навечерието на Коледа. Предстои такъв да се проведе и в навечерието на Великден. 


Днес бе иницииран и турнир по „Не се сърди, човече“, който ще се проведе по повод Деня на детето.