Dobrich Online Виж пълната версия

Ученици от СУ „Св. Св. Кирил и Методий” се в включиха в инициативата „Капачки за благотворителност - МБАЛ Добрич”

2018-03-08 13:13:53

Учениците подкрепиха благотворителната инициатива, като предадоха капачките, които са събирали от началото на годината.


Кампанията стартира през декември месец 2017 година в Добрич и нейната цел е  закупуването на апаратура  за родилното отделение на болницата и неонатологията.



„След като предадем първото количество капачки ще бъде закупен апарат за възстановяване след раждане секцио, от който болницата се нуждае„, заяви Димитрина Младенова - една от организаторките на кампанията „Капачки за благотворителност - МБАЛ Добрич”.



В събирането на капачките своя принос дадоха не само учениците, а и техните родители.  Педагогическия съветник Иво Сейреков сподели, че най-активни в събирането са били учениците от 1 до 4 клас, а по-големите са участвали в организацията и разпространението на идеята. 


Искаме да научим децата, че отпадъците могат да бъдат рециклирани. Днешният празник е добър повод да предадем капачките и да дадем своя принос за бъдещите майки, допълни той. 



Жаклин от 3 клас е една от активните участници  в кампанията. Тя сподели, че заедно с нейния клас са се включили, за да помогнат на бебетата от болницата да се родят нормално  и  да има пари за лечението им при необходимост.