Dobrich Online Виж пълната версия

Наркотрафикант влиза за една година в затвора

2018-02-16 09:58:39

Наказание от 1 година „лишаване от свобода“ при първоначален общ режим ще търпи 25-годишният Драгомир П. от Добрич за държане и разпространение на наркотици.

До наказанието се стигна, след като Окръжен съд – Добрич, одобри споразумение, постигнато между подсъдимия и прокуратурата. 


Мъжът, който вече е осъждан, се призна за виновен, че на 26 септември миналата година в Добрич без надлежно разрешително е държал с цел разпространение високорискови наркотични вещества – амфетамин, с общо тегло 39. 57 грама на стойност 1187.10 лв.  и от тях по същото време и на същото място продал на купувач 1.87 грама амфетамин на стойност 56.10 лева. Подсъдимият признава, че на същата дата, без надлежно разрешително, е държал и 0.24 грама марихуана на стойност 1.44 лева. За двете деяния той получи отделни наказания, като беше определено да изтърпи по-тежкото от тях.


Драгомир П. декларира пред съда, че е съгласен с клаузите на постигнатото споразумение и се отказва от по-нататъшното разглеждане на делото по общия ред. Той прие да плати и направените по делото разноски в размер на 150.87 лева.