Dobrich Online Виж пълната версия

Добричлийка с главна роля в актуален онлайн сериал

2018-01-12 08:22:59

Ралица Добрева е на 21 години от град Добрич. След завършване на средното си образование в нашия град, заминава да учи в София. Там успешно се развива и вече може да се похвали с участие в интернет сериала „Следвай ме“. Той показва различна страна на живота на тийнейджърите днес – във време, в което всеки може да изяви себе си в интернет и да използва социалните мрежи като средство за отмъщение, но и за отправяне на сериозни послания и промяна на живота си.

1. Представи се с няколко думи – къде си завършила средно образование, какво учиш сега, възраст, нещо интересно за теб.  Казвам се Ралица Добрева,  на 21 години, още един месец и вече единицата ще е двойка, хаха. От град Добрич съм, завършила съм ЕГ “ Гео Милев” , в английска паралелка. Покрай английския имаше и малко руски, но наблягам на думата малко, хаха. В момента съм трети курс в “Нов български университет”, департамент  “Кино и телевизия”, с надеждите след една година в дипломата ми да пише “ режисьор”. Винаги когато ми  задават въпроса “кажи нещо интересно за себе си”, блокирам, но вероятно най-същественото е, че от 3 годишна свиря на пиано, предпочитам котки пред кучета и морето е спокойствие. 


2. Как започна да участваш в онлайн сериала „Следвай ме“? Началото на 2017г. започнах стаж в предаването “Като две капки вода“, беше прекрасно изживяване, запознах се с доста приятни и разноцветни хора. Към края на работния ми процес режисьорът на предаването Кирил Киров-Кико  ми се обади и сподели за кастинг на нов сериал във vbox7. През месеците ми на работа в предаването ние не си бяхме говорили, нито запознавали, бях доста учудена от предложението. В крайна сметка, отидох на кастинга, всъщност бях с нагласата, че няма да изберат мен , но явно точно това ми изигра добра шега, хаха.


3. Започват ли хората да те познават и да знаят коя си? Да, по-голямата част от хората, които ме спират да изкажат своето мнение за сериала са предимно тийнейджъри, което е добре. Това означава, че целият екип на “ Следвай ме” си вършим работата добре.


4. Уморително ли е снимането на тези кратки на пръв поглед серии? Да, наистина изглежда на пръв поглед лесно, което е много добре.  Знаеш, за да си добър в нещо, колкото и сложно да е, прави го с грация и лекота, така че отстрани  хората да виждат само положителния  резултат.  Потта и напрежението да се изливат в банята след дълъг работен ден, хаха. Екипът също е важен, а нашият екип с лекота приема трудностите.


5. Как се промени животът ти след като започна да участваш в сериала? Продължавам да правя нещата, които по някакъв начин ме удовлетворяват, радвам се, че имам и възможността да работя над тях. Също така обкръжението ми от хора е същото и  същите любими места за развлечение. Единственото, което се е променило, всъщност не се е променило, по-скоро съм осъзнала, е, че  трябва да се върви към личностно изграждане и съм мотивирана за нови проекти и идеи. 


6. Завърза ли приятелство с колегите от екипа? Всички са прекрасни и работим с лекота. Дори когато сме срещали  трудности по време на снимачния процес, взимаме бързо решения  и се справяме с проблема.


7. По какъв начин ти помага това да си актриса в ежедневието? Никакъв - това е просто работа, далеч от мен самата. Да, вадиш си заключения от персонажа или героя, в който трябва да се превъплътиш, осмисляш ти самият неговите постъпки, едва ли не виждаш буквално през твоите собствени очи разсъжденията на някой друг, но това не трябва да бъде използвано в ежедневието. Актриса в ежедневието звучи доста плашещо за мен.


8. Смяташ ли, че животът е филм, в който човек сам определя сценария си? Животът не е филм. Не искам да изпадам във философски разсъждения, понеже знам, че съм способна на това, но накратко ние сами избираме какво и как да се случва. Затова бързият анализ на ситуациите, в които сме на момента, доста могат да помогнат.  Въпреки че тук сама ще си противореча и ще кажа, че доста често не сме единствените, от които зависи как ще протекат събитията, важното е това да го осъзнаваме и да намираме лесни решения.  Не харесвам хора, които изпадат в така наречените “филми и драми”. Емоционалната хигиена е нещо, което трябва да се учи в училище.


9. Какво е чувството да работиш на едно място с поп певицата Тита? С Хриси се разбираме добре по време на снимки. Интересна, забавна и с лекота намираме общи теми на разговор.


10. Имаш ли желание и занапред да бъдеш актриса? Не обичам да давам такива мнения за бъдещето. Ако се усетя ентусиазирана за бъдещ проект и готова да участвам, ще го на направя. Плюс  това не се чувствам актриса, колкото човек, който се старае, малко или много, да прави това, в което се чувства добре. А засега искам да наблегна върху работата си зад камера.