Dobrich Online Виж пълната версия

Ден на специалитета на готвача в ДГ „Първи юни“ №17

2017-11-28 11:37:36

И тази година малките първоюнчета на Добрич решиха да проявят кулинарните си способности.

Още За поредна година си организираха празник на готвача, но този път всяка група трябваше да приготви свой специалитет, с който да участва в надпреварата за най-вкусно и най-майсторски приготвено ястие.



От сутринта всички групи отвориха център „Готварство“, където всъщност се случва кулинарната магия и се започна подготовката. Родители на децата от всяка група донесоха необходимите продукти и запретнаха ръкави в готовност да помагат на малчуганите.  Учителките им сложиха готварските престилки и шапки и дадоха последни наставления. Специалитетът, който трябваше да се приготви в групата бе обсъден предварително и всички с нетърпение очакваха старта, за да проявят изкусните си майсторски умения на истински кулинари.



 


Част от децата в група „Мики Маус“ приготвиха „ябълков тарт“, а останалите въртяха американски палачинки и ги мажеха с вкусен мармалад. 


От група „Детелина“ се носеха аромати на италиански специалитети, на риган и босилек...Заедно с учителките си с децата се учиха как се приготвят италианска „паста“.


В другите групи заложиха на сладкото. "Звездиците“ приготвиха локумена баница, с която почерпиха готвачките в кухнята и им пожелаха всеки ден да приготвят различни вкусотии за децата. Най-малките първоюнчета от група „Бонбон”, типично по бонбонски, забъркаха бишкотена торта с бонбони за украса. Малчуганите от групите „Смехоран“ и „Слънчо“ измайсториха истински „снежни топки“, локумени курабии и бисквитени сладкиши. 


Във всяка група кулинарните вълшебства се случиха с помощта на родители, учители и помощник-възпитатели. Майките от група „Смехоран” споделиха, че много им е харесал деня и с удоволствие биха участвали отново в център готварство.