Dobrich Online Виж пълната версия

Община Добрич отправи искания към Министерски съвет за предоставяне на допълнителен целеви трансфер за важни проекти

2017-11-28 09:35:05

Община Добрич изпрати писма до Министерски съвет за предоставяне на допълнителен целеви трансфер за осъществяване на важи проекти, които предстои да бъдат реализирани.

Първото писмо е с искане за държавни средства за рехабилитация на улична мрежа и тротоари, на обекти, които са с голям обществен интерес. Общата сума, която е необходима за тези дейности е 1 218 278, 71 лв. с ДДС и касае обектите: лица „Калиакра“ – „Нова бирена фабрика“, „Улица „Генерал – майор Стефан Попов“, бул. „25 –ти септември“ – „Ветеринарен техникум“ и бул. „25 – ти септември“ – „Битова техника“.


Второто искане се отнася до осигуряване на целево финансиране за довършване на Жилищен блок „Добрич“, който е с 30 – годишна история. През 2014 поради липса на финансов ресурс строително – монтажните работи по изграждане на блока са прекратени.


През 2016 експерти на Община Добрич извършиха анализ на строежа и съставиха количествено – стойностна сметка за необходимите дейности за завършване на блока. Средствата, които трябва да бъдат инвестирани за приключване на дейностите и получаване на обезщетение на собствениците са 4 500 000 лева. Сума, която е непосилна за общинския бюджет.