Dobrich Online Виж пълната версия

Общински съвет - Добрич излезе с декларация срещу добива на газ в Добруджа

2017-10-31 08:26:12

Местният парламент на Добрич определи добива на газ като неприсъща, вредна и с нищо недопринасяща за развитието на региона дейност. Декларацията бе приета по предложение общинския съветник от АБВ Милко Пенчев. 32-ма гласуваха "за", двама бяха против, един се въздържа при гласуването на днешното редовно месечно заседание. Ето какво гласи приетото днес официално становище на Общински съвет - град Добрич относно искането за добив на газ в община Генерал Тошево:

Декларация

Общински съвет Добрич на свое заседание приема следната декларация във връзка с проведените обществени обсъждания по доклада за ОВОС на фирма "Русгеоком БГ" АД, касаещи находище Спасово, блок Добрич:

Ние, Общинските съветници от град Добрич, категорично не подкрепяме реализацията на инвестиционното предложение на фирма "Русгеоком БГ" АД,  касаещи находище Спасово, блок Добрич и считаме, че ще повлияе изключително негативно на земеделието в региона. Това ще доведе до постепенно спадане на добивите от най-плодородните почви в цяла България, ще замърси източниците на питейна вода и ще доведе до много други непредвидими последици.

Имайки предвид огромния риск, който крие реализацията на инвестиционното предложение и оскъдната информация за неговата реализация, ние се обявяваме против тази неприсъща, вредна и с нищо не допринасяща за развитието на региона дейност!

Ние сме длъжни и пред бъдещите поколения да запазим Добруджа като плодородна и изключително уникална със своите природни дадености земя!

Общински съвет - Добрич