Dobrich Online Виж пълната версия

Лумос и Центъра за защита на природата и животните посрещат деца с увреждания за 1ви юни – Международния ден на детето

2017-05-31 02:10:12

По повод международния ден на детето Лумос, в партньорство с община Добрич и центровете за настаняване от семеен тип в квартал Балик – Йовково организират разходка и пикник за децата и младежите с увреждания в Центъра за защита на природата и животните.

Събитието ще се проведе на 1 юни 2017 година от 10.00 часа.


В Центъра за защита на природата и животните се отглеждат животни, характерни за нашия ареал, които живеят в среда, максимално близка до естествената им. Посетителите имат и възможност за пряк досег с животните. Това ще бъде първото посещение на децата и младежите с увреждания в зоопарка и за първи път ще имат възможност да се докоснат до диви животни, които досега са виждали само на филм или в книжка.


Ще имат възможност освен да се разходят и да играят, да слушат музика и ако желаят да потанцуват, да пуснат балони с хелий, разказва Снежана Ванкова, ръководител екип Добрич към Лумос, и добавя „посещението ще помогне на децата да обшуват с природата и да формират интерес и добро отношение към животните“. За тези, които няма да може да дойдат, ще има празнична обстановка в центровете, балони и лакомства.Като подаръци децата ще получат играчки, някои дидактически материали, цветя, които да насадят в двора, и др.


Събитието е част от усилията на Лумос в сътрудничесто с община Добрич да помогне на децата, настанени в центровете за настаняване от семеен тип да се почувстват част от добричкото общество и да се забавляват заедно с връстниците си.