Dobrich Online Виж пълната версия

Бронзов медал за СКЛА "Добруджа 99" на първенството за юноши младша възраст

2017-05-29 05:41:12

Бронзов медал за Денис Атанасов от СКЛА "Добруджа 99" - Добрич на 1500 метра на националния шампионат по лека атлетика, провел се през почивните дни на стадион "Васил Левски".


Под проливния дъжд над София се проведе държавното първенство за юноши и девойки младша възраст. Възпитаникът на Спортно училище "Г. С. Раковски" Денис Атанасов се пребори за медал с лично постижение от 4.16 мин. Шампион в тази дисциплина стана Трифон Илиев от СКЛА "Шумен", а втори е Иван Иванов от "Супер спорт" - Варна.



Карина Георгиева от СКЛА "Добруджа 99" пробяга 2 000 м. стипълчейс за 8.20 мин. и малко не й достигна да се окичи с медал, въпреки че бе една от най-малките участнички в тази тежка дисциплина. Тя бяга сама в серията си на 3 км. гладко бягане и финишира първа с отличен резултат - 11.40 мин., който я нареди 8-ма в крайното класиране, а Алтен Атанасова е 11-та с 12.17 мин. И двете състезателки на СКЛА "Добруджа 99" са в по-малката възрастова група. Голяма част от възпитаниците на треньора Еманоела Радева дебютираха в своите дисциплини, като постигнаха лични резултати и добиха увереност за своето бъдещо израстване. Предстоящите им стартове ще са тази седмица на нацаионалния шампионат за юноши и девойки под 16 години и мъже и жени във Велико Търново.