Dobrich Online Виж пълната версия

Корман Исмаилов се жалва в Европарламента от ДПС

2011-06-16 13:40:59

Брюксел влиза в битката между хората на Ахмед Доган и Касим Дал.

Шестимата бивши членове на ДПС - депутатът от Добрички избирателен район Корман Исмаилов, Енвер Хатипоглу, Шази Али, Ибрахим Хамди, Кемал Ефраим и Веселин Пенев, изключени от партията на 10 юни заради подкрепата си за бившия втори в движението Касим Дал, ще информират Либералния интернационал и Фракцията на либералите и демократите в Европарламента за случващото се.

В декларация, подписана от изгонените, се казва, че изключването им е противоуставно и с процедурни хватки им е отнето правото да се защитят.

Според бившите активисти на партията "ръководството на ДПС продължава да живее някъде в миналото преди 1989 г., в името на чието отрицание се роди движението". Те са категорични, че проблемът не е вътрешнопартиен, а на цялото бг общество.

"Мръсното партийно бельо не може повече да се пакетира в целофан и да се предлага като политически продукт, защото тормози и спира развитието на България и позволява избуяване на неразбиране, противопоставяне и предизвиква омраза в българското общество", твърдят бунтарите.

Скандалите в ДПС започнаха, след като Касим Дал поиска оставката на лидера Ахмед Доган заради агентурното му минало. Срещу изключването му през февруари гласуваха депутатът и бивш младежки лидер на ДПС Корман Исмаилов и представителите на изселниците от Турция Енвер Хатипоуглу, Шази Али, Ибрахим Хамди и Кемал Ефраим, което доведе до изключването им от ДПС преди седмица.