Dobrich Online Виж пълната версия

Назначиха нови четири служители по схема „Ново работно място 2015“

2017-02-27 10:15:40

През месец Август 2016 г. „Авангард Персонал Консултинг“ ООД подписа договор за безвъзмездна финансова помощ по Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси 2014 - 2020“ по схема „Ново работно място 2015“.


В рамките на проекта бяха назначени четирима служители, подбрани от целевите групи по процедурата. Проектът включва общо 6 дейности: подбор и назначаване на крайни бенефициенти; Осигуряване на достъпна работна среда за хора с увреждания; оборудване и обзавеждане на новите работни места; организиране и провеждане на обучение по ключови компетентности; публичност и информираност; организация и управление. 


След стартирането на проекта фирмата – бенефициент подписа договор с подизпълнител за започване на ремонтни дейности с цел осигуряване на достъпна работна среда за хора с увреждания. Ремонтът продължи малко повече от месец и включваше адаптиране на работните пространства в съответствие с европейските норми за работни места за хора с намалена подвижност. 


Всички нови служители бяха включени в обучение по ключови компетентности. В продължение на почти три месеца те посещаваха курс по Ключова компетентност 2 „Общуване на чужди езици“ – Английски език. По този начин се целеше да се подобрят знанията по английски език, а също така и личностните умения на новоназначените лица. Предварително бе анализирано, че подобни знания и умения ще са им от най – голяма полза за ефективното изпълнение на служебните задължения, тъй като фирмата работи с международни партньори. Обучението премина според предварително утвърдена програма от 300 учебни часа, като 90 от тях бяха по теория, а останалите 210 по практика. Обучението завърши с изпит под формата на тест, който бе успешно издържан от всички и беше покрито ниво A1, A2 и B1 от Европейската езикова рамка. Те получиха сертификати, които удостоверяват придобитите знания и умения по Английски език.