Dobrich Online Виж пълната версия

Стартират дейностите по разработване на стратегия за водено от общностите местно развитие на МИГ Добричка

2016-08-04 07:55:38

Благодарение на финансовата подкрепа от община Добричка, територията получи втори шанс да разработи своята нова Стратегия за местно развитие. Предстоящите дейности по изготвяне на Стратегията включват и масирана информационна кампания, включваща срещи, семинарии, конференции и обществени обсъждания.

Основната цел на кампанията е да представи подхода Водено от общностите местно развитие (ВОМР) и възможностите, които Стратегията може да предложи на хората, които живеят и/или работят на територията на МИГ-а. На информационните срещи с местната общност ще бъде консултирана подготовката на Стратегията. За да може тя да отрази по-пълно и точно исканията на местното население, е необходимо в тези семинари и обсъждания да се включат максимален брой земеделски производители, предприемачи, търговци, граждани, НПО… всички, които са съпричастни към местното развитие и биха желали да допринесат за това, имат идеи и искат да се възползват от европейски средства. Направените предложения ще намерят място в проект на Стратегия, който ще бъде представен за публично обществено обсъждане. Там хората ще могат да дискутират и променят предложеното, така че да стане тяхна Стратегия и да я приемат като своя програма за развитие на района си.


Екипът на местната инициативна група ще разчита на съдействие и активност от страна на местните хора, за да може заедно да изготви и в последствие да изпълни успешно още една качествена Стратегия, съобразена изцяло с нуждите, възможностите и ресурсите на нашата територия.


Актуален график с датите на предстоящите информационни събития ще бъде публикуван на сайта на МИГ Добричка www.mig-dobrichka.org.


Информационните мероприятия са открити за всички, които проявяват интерес към дейностите на Местната инициативна група.