Dobrich Online Виж пълната версия

Талевци отбелязаха Международния ден за спиране на кибертормоза

2016-06-17 07:35:26

Учениците от гимназиален етап от СОУ „Димитър Талев”, днес отбелязаха Международния ден за спиране на кибертормоза (Stop Cyberbullying Day).

Деветокласниците и техният преподавател Маринела Горанова изработиха информационен постер и запознаха останалите ученици с методите за справяне с този нов вид насилие, запознаха се и с информацията от официалния сайт за борба с компютърните престъпления.


Събитието е финалът на Кампанията за борба с тормоза, която училището стартира през месец февруари, когато отбеляза Международния ден на розовата фланелка. През месеците на втория учебен срок ученици и учители от СОУ „Димитър Талев” работиха дейно, за да повишат информираността за този съвременен проблем и начините за неговото преодоляване. Сред учениците бяха проведени тестове за оценяване на кибертормоза и зависимостта от дигиталните технологии. Учителите използваха богат спектър от дидактически класни и извънкласни форми за представянето на проблема и овладяването на умения за противопоставяне и справяне с негативните последствия от него. Бяха проведени дискусии и брейнсторминг за намирането на обща система от правила за преодоляване на виртуалната агресия.


Учениците от прогимназиален и гимназиален етап се запознаха с интерес и с опита на известни личностни, които са били жертва на кибертормоз, както и с поучителни образователни и игрални филми по темата.