Dobrich Online Виж пълната версия

Юноша на Добруджа ще играе за България на европейското по плажен хандбал

2016-06-15 07:06:17

Любен Любенов бе включен в състава на националния отбор за родени през 2000/2001 година.

Юношите на Добруджа се класираха на пето място на държавното първенство по плажен хандбал за състезатели до 16 години, което се проведе в Албена. Отборът от Добрич записа 3 победи и 2 загуби. Пораженията бяха в предварителната група, в която Добруджа завърши на трето място и продължи участието си за 5-8 място. Последваха две победи за възпитаниците на треньора Светослав Божков и пето място в крайното класиране на тазгодишния шампионат на България по плажен хандбал за юноши.


Любен Любенов от Добруджа бе включен в идеалния отбор на първенството. С добрите си игри в Албена той заслужи и място в националния отбор по плажен хандбал за юноши до 16 години. На тима предстоят две състезания през това лято. Първите изяви на Любен Любенов с екипа на България ще бъдат на турнир в Гърция. След това селекцията ще участва на европейското първенство по плажен хандбал за юноши в Португалия.


Припомняме, че през тази година Любен Любенов стана голмайстор на финалите за купата и на финалите за първенството за юноши до 16 години.