Dobrich Online Виж пълната версия

Малките футболисти на Добруджа спечелиха пети пореден турнир

2016-02-09 09:32:58

След първите места в Албена, Бургас, Добрич и Велико Търново, децата, родени през 2006 година с треньор Венци Желев, станаха шампиони и в Суворово.


Набор 2006 на ФК Добруджа спечели пети пореден турнир, в който участва. Малките футболни таланти започнаха по шампионски годината. Те триуфмираха на футболния турнир за деца, родени през 2006 година, в Суворово. Мачовете се играха в местната спортна зала. Участваха домакинът Лъвчета, ФК Шумен, ФК Варна, Черноморец (Балчик) и Добруджа - с първи и втори състав, за да могат да играят всички деца от школата. Шестте отбора играха на шампионатен принцип - всеки срещу всеки. С 5 победи от 5 мача първият състав на Добруджа спечели шампионската купа и златните медали. Децата от Добрич отново показаха много добра игра, тактическа и техническа зрялост за тази възраст и спечелиха убедително срещу всички съперници - голова разлика от петте мача 16:3. Черноморец (Балчик) се класира втори, а Лъвчетата от Суворово са трети.


Следващите изяви на отбора, воден от треньора Венцислав Желев, ще бъдат в края на месеца в София. От 24 до 28 февруари ще се проведе футболният турнир за деца "София къп". Ще участват най-силните школи в България - Левски, Ботев (Пловдив), Берое, Аристон, ДИТ, Добруджа и други. Треньорът Венци Желев предвижда преди турнира децата на Добруджа да изиграят 2 контроли.