Dobrich Online Виж пълната версия

4 екипажа от Добрич ще участват във втория кръг на националния офроуд шампионат

2015-04-28 06:40:33

За дванадесета поредна година АСК Офроуд клуб Черно море Варна организира офроуд състезание, на което този път домакин ще бъде Албена.

Състезанието в края на тази седмица - от петък до неделя, ще бъде втори къг от Националния офроуд шампионат, както и втори кръг от веригата "Bulgaria Trophy Challenge". Класовете са: Рали рейд (подклас Т1; Т2; Т3;) и Трофи (подклас Експерт и Хоби). В сила влезе новият правилник за Трофи сериите, където бе добавено генерално класиране за годишно награждаване в клас Хоби, което ще е новост за състезанията от този тип. Паралелно ще се проведе и кръг от Ендуро шампионата, където мотори и АТВ-та ще се борят в съотвените класове.


Организаторите ще предоставят Добруджанските черни магистрали за Рали рейд и гористите местности край Албена за Трофи.


Галиан Господинов - Златан Златев


Добрич ще бъде представен в основните класове на състезанието: в Рали рейд Т1 - пилот Галиан Господинов и навигатор Златан Златев с Нисан Патрол, в Трофи Експерт - Дамян Узунов – Ивайло Николов с Нисан Патрол, в клас Трофи Хоби ще бъдат два екипажа от нашия град - Диан Пенев – Деян Давидов със Сузуки Витара и Петър Жендов – Даниел Местчиев с Нисан Патрол.



Петър Жендов – Даниел Местчиев


Очаква се в надпреварата да се включат и чуждестранни екипажи от Румъния, Турция и Гърция.



Дамян Узунов – Ивайло Николов