Dobrich Online Виж пълната версия

"Хлапетата" от Добрич - отново на първо място (+снимки и видео)

2015-02-02 16:10:29

Трета поредна победа записа екипажът на АСК Добрич "Offroad Team The Kids" - Деян Давидов и Валентин Георгиев с Нисан Патрол. След първите места в Русе и Шумен, "Хлапетата" спечелиха и в Разград.


Офроуд състезанието "Изгубени в Лудогорието (The lost) - Епизод 2015" бе организирано от АСК Офроуд Мания - Разград. Това бе четвърто издание на ежегодната надпревара край Разград.



В състазанието участваха 12 екипажа, 5 от които бяха румънски с голям опит в офроуда.



Стартът на първия ден, събота, бе даден в 10.00 часа, като на участниците бяха раздадени листи с GPS координати на 50 точки за достигане и 10 екстремни точки, даващи по-голям брой точки за класирането. "Offroad Team The Kids" въведе всички точки в GPS-a за около 20 мин и тръгна да ги търси из Лудогорието. Първата точка бе съвсем близо до старта и бе намерена бързо от добричлии, скоро след това и 2-ра и 3-та, и така те изградиха добра тактика за достигане на повече на брой точки за по-малко време. Около средата се стигна до екстремна ситуация - при страничен наклон Нисанът се удари в две дървета и това доведе до повреда по предната броня и калника на джипа. След забавяне с над 30 минути и с много поражения, добричлии успяват да продължат. Те обаче имат само 15 минути, за да стигнат финала навреме, а са на 10 - 12 км. от него. Деян Давидов и Валентин Георгиев залагат на черните пътища, вместо да минат през Разград и дори вземат още няколко точки, въпреки риска да не финишират в контролното време - до 15.00 часа. Но опита на навигатора, който е редовен участник и призьор в това състезание, се оказва решаващ. Те стигат финала 4 минути преди да изтече контролното време. Така "Offroad Team The Kids" оглави класирането след първия ден със 198 точки, пред румънци на 2-ро и 3-то място със 183 и 171 точки.



Обстановката стана още по-тежка втория ден, неделя, поради падналия сняг през нощта и дъжда, който валеше обилно. "Offroad Team The Kids" бе най-бърз на първата задача за деня. Само първите осем от нея добиха правото да продължат участието си и да се участват в Италианско преследване. В него добричлии първо победиха русенски екипаж с Нисан Патрол, но след това в конкуренцията на 3 румънски коли останаха четвърти.



Сборът на точките от двата дни постави Деян Давидов и Валентин Георгиев на първо място в генералното класиране на офроуд състезанието "Изгубени в Лудогорието" с 293 точки, с 5 повече от втория - румънски екипаж, събрал 288.






Видео от бордовата камера на Нисана: