Dobrich Online Виж пълната версия

Качествено, бързо и прозрачно правораздаване в Добрички окръжен съд

2014-12-09 11:58:34

На това залага новият му председател Галатея Ханджиева

Досегашният председател на Окръжен съд Добрич Енчо Енчев представи днес пред журналисти новия ръководител на правораздавателната институция Галатея Ханджиева. Той й завеща да надгражда постигнатото през годините в съда.


Качествено, бързо и прозрачно правораздаване – това винаги е било в основата на нашата работа, подчерта Ханджиева, която обобщи, че в добричкия окръжен съд правораздаването винаги е било на много високо ниво. Адриана Панайотова остава заместник на административния ръководител и председател на търговското отделение. Ще бъде назначен заместник в наказателното отделение, тъй като Галатея Ханджиева има опит основно в гражданските дела. Тя предвижда промени в сайта на институцията за по-голяма прозрачност и информираност на гражданите за движението на делата, както и анкетни допитвания относно услугите, предоставяни от съда.


Относно изборът на съдебни заседатели, тя смята, че трябва да са политически независими, така както и съдиите, но все пак изборът е на общинските съвети.


Във връзка с увеличението на оправдателните присъди напоследък, Енчо Енчев коментира, че липсват опитни кадри в дознанието и прокуратурата.