Dobrich Online Виж пълната версия

Росица Тодорова зае мястото на Живко Мартинов в ОбС Добрич

2014-11-25 15:47:03

Росица Божилова Тодорова се закле днес като общински съветник от ГЕРБ. Председателят на Общинската избирателна комисия Добрин Добрев обяви предсрочното прекратяване на правомощията на общинския съветник Живко Мартинов във връзка с избирането му за народен представител. Следващият в листата за съветници на ГЕРБ беше обявена за избрана. В началото на редовното заседание на местния парламент днес Росица Тодорова положи клетва.

Последва разместване в постоянните комисии, чийто член беше Мартинов, като ГЕРБ си запази квотата. За председател на комисията по търговия, услуги и туризъм беше избран Красимир Илиев. Росица Тодорова влече като нов член в същата комисия. В постоянната комисия по спорт  младежки дейности влезе Иво Пенчев, а в тази по териториално развитие, жилищна политика и строителство – Галин Господинов.


Временна комисия беше сформирана за изготвяне на предложения за съдебни заседатели в районен съд Добрич. Тя беше оглавена от Даниела Димитрова от ГЕРБ. Останалите членове са: Гинка Василева – БСП, Йордан Йорданов – ВМРО, Десислава Димитрова – Атака, Милко Пенчев – „Граждани в повече“, Божанка Вуцова – ГЕРБ и Гюрсел Кърнак – ДПС. 


Съветниците гласуваха и прекратяване на изплащането на възнаграждението на д-р Дженко Русев като общински съветник, поради отпускане на пенсия за осигурителен стаж и възраст.