Dobrich Online Виж пълната версия

Заупокойна литургия и панихида в памет на загиналите по пътищата в неделя в Добрич

2014-11-10 11:23:34

За поредна година, в третата неделя на ноември, се отбелязва Световният ден за възпоменание на жертвите при пътнотранспортни произшествия. В храм „Св. Троица“ в Добрич от 11.30 ч. ще бъде отслужена заупокойна литургия и панихида в памет на загиналите по пътищата. Да ги почетем с присъствието си, призовава Областният управител Недко Марчев.

На 16 ноември по идея на Генералната асамблея на ООН отбелязваме Световния ден за възпоменание на жертвите при пътнотранспортни произшествия.


Всяка седмица по пътищата в България загиват повече от 12 души, а над 150 са пострадалите с тежки наранявания, като голяма част остават инвалиди за цял живот.


И тази година област Добрич се включва в отбелязването на Световния ден  за възпоменание на жертвите при пътнотранспортни произшествия. В Храм „Св. Троица" в Добрич в неделя от 11.30 часа ще бъде отслужена заупокойна литургия и панихида в памет на загиналите по пътищата.


Нека да почетем паметта на загиналите с присъствието си, призовава областният управител Недко Марчев.


"Да си спомним за десетките невинни жертви, да проявим съпричастност към мъката на близките и да запалим свещ пред Оброчния кръст в храм „Св. Троица" в неделя. По този начин ще заявим не само подкрепа, но и непримиримост спрямо ежедневните нарушения на правилата за движение. Нека в този ден отново си припомним, че всички ние - участници в движението, институции и организации, сме длъжни да бъдем наистина отговорни пред поколенията и да работим за постигане на реална култура в движението! С повече толерантност и внимание голяма част от пътните произшествия могат да бъдат предотвратени", убеден е областният управител на Добрич.