Dobrich Online Виж пълната версия

Коледният базар се връща на площад Демокрация

2014-11-05 09:52:09

Къщичките на Коледния и Новогодишен базар отново ще бъдат разположени на пл. „Демокрация”- пред фонтана, от 6-ти декември до 4-ти януари, съобщават от община Добрич. Ще бъдат обособени 23 места за търговия, по схема на разполагане, утвърдена от главния архитект на Добрич.

Международният колеж отново ще участва с храни и напитки. Могат да участват още производители от град Добрич на ситничарски, хлебни и сладкарски изделия, както и производители на мед и пчелни продукти.



Организирано е изложение на художествените, приложни занаяти и изкуствата, в партньорство на общината с Бизнес центъра, и Регионалните занаятчийски камари.

В изложението могат да участват художници, приложници, майстори и фирми производители, представящи собствено производство на стоки с подаръчен характер, сувенири, украса, играчки.

За търговия с картички и сурвакници  са предвидени 10 места по 2 кв.м. В случай, че останат незаети павилиони, местата се заемат от търговци на подаръчни стоки по реда на подаване на заявления в деловодството на общината. До 28-ми ноември се приемат заявления за участие.