Dobrich Online Виж пълната версия

ОбС Добрич не разреши на „Свидетели на Йехова“ да строят молитвен дом

2014-10-28 12:24:24

Вероизповеданието е депозирало такова искане в общината, но на своето редовно заседание днес, съветниците на Добрич не го удовлетвориха

Вероизповеданието има дарен от частни лица едноетажен имот по ул. „8-ми март“ в Добрич. Той е изграден върху общинска земя от 547 кв. м. с отстъпено право на строеж. Целият парцел е от близо декар, но досега не е разделян. Предназначението му е за обществено ползване. Искането на „Свидетели на Йехова“ до ОбС Добрич беше за разделяне на имота и надстрояване с втори етаж за молитвен дом.


По предложение на Иво Пенчев от ГЕРБ ОбС прие разделянето и обособяването на два имота върху терена, но не прие промяна на характеристиката на застрояването, т.е. надстрояване, като отреждането остана за обществено обслужване, както на застроената, така и на незастроената южна част.


През 2009 г. вероизповедание „Свидетели на Йехова в България“ получава като дарение от Николай и Нина Николови едноетажна сграда с предназначение „зала за обучение“, заедно с отстъпено право на строеж върху общински поземлен имот.