Dobrich Online Виж пълната версия

Ценно дарение получи библиотека "Дора Габе"

2014-09-19 08:30:14

Регионална библиотека "Дора Габе" получи от Общонародно сдружение "Мати Болгария", чрез кмета на Община град Добрич Детелина Николова, издадените през тази година "Избрани съчинения" на Петър Константинов в двадесет тома.

Дарението е предоставено от д-р Мариана Станева-Стоянова, съпруга на покойния български писател Петър Константинов, с подкрепата на издателство "Даниела Убенова" - София. Волята на семейството на Петър Константинов е във всяка община в България хората да разполагат с комплект от тези двадесет луксозни тома избрани съчинения на автора, за да се чете, пази, помни и разпространява творчеството му.


За първи път в България се публикуват едновременно двадесет тома от творчеството на един автор.


Тези творби са част от необятната дейност на Петър Константинов като писател, лекар, създател и председател на Общонародното сдружение "Мати Болгария" и жив отклик в периодичния печат на всички събития в ежедневния живот на народа ни, споделят дарителите.


Ценното дарение ще обогати фонда на библиотеката в полза на гражданите на Добрич и областта.


Проф. Петър Константинов представи романа си "Заливът на сънищата" и осмото издание на  трилогията  "Синият аметист" през януари 2009 г. в Регионална библиотека "Дора Габе".