Dobrich Online Виж пълната версия

Анархисти ще атакуват сватбата на принц Уилям

2011-03-28 19:17:02

Британската полиция има информация, че групи анархисти ще се опитат да провалят сватбата на принц Уилям следващия месец.

Британски анархисти планират да провалят сватбата на принц Уилям и Кейт Мидълтън на 29 април, твърди Боб Бродхърст от британската полиция.

Екип офицери от Скотланд Ярд изучават и разпознават по видеозаписите и фотографиите екстремистите, които участваха този уикенд в масовите размирици в Лондон.

Пред The Daily Telegraph Бродхърст заявява, че службите са силно обезпокоени от информацията, която имат за плановете на анархистите. „Анархистите ще предизвикат в центъра на Лондон същия вандализъм, който се случи миналата събота и така ще отвлекат ресурсите ни от изпълнението на подготвения план за сигурност. Трябва да гарантираме сигурността в град, който е под терористична заплаха. Ще определим „стерилни зони", ще блокираме пътища, ще спираме и ще обискираме всяко подозрително лице - имаме пълномощия за това" - предупреди Бродхърст.

Той добави, че за създаването на безредици анархистите използват фойерверки и други средства, които представляват смъртоносна заплаха не само за полицията, но и за обикновените граждани.

През декември 2010 година анархисти нападнаха автомобил, в който пътували престолонаследникът, принц Чарлз, и съпругата му Камила.

И тогава те използвали като прикритие студентска демонстрация против повишаването на учебните такси.