Dobrich Online Виж пълната версия

Лумос организира семинар за приемната грижа утре в Добрич

2013-10-01 13:36:23

Работен семинар за приемната грижа, като възможности и предизвикателства започва утре от 10 часа, организиран от Лумос България и БЧК, като домакин е Община Добрич

Целта на семинара е да се стимулира развитието на приемна грижа за деца от 0 до 3 години в регион Добрич, да се споделят добри практики в предоставянето на услугата в Североизточен район и да се планират  съвместни  действия по развитието на приемна грижа за бебета и деца. Задача на семинара е и търсеното на съгласие за изграждане на работни партньорства в региона, промяна на нагласите на общността и ангажирането на различни общностни групи, и институции, вкл. специалисти по предоставянето на приемна грижа.



Ще участват представители на Областна администрация и общините Добрич и Генерал Тошево, социални работници от двата града, както и от Балчик, доставчици на приемна грижа и други услуги за деца в риск в областта, здравни медиатори от центровете за обществена подкрепа (ЦОП) Добрич, община Добричка, Комплексът за социални услуги за деца и семейства (КСУДС) към Община Шумен, Сдружение „Съучастие“, Проект „И аз имам семейство“, Националната асоциация за приемна грижа, БЧК, и от фондация Лумос.