Dobrich Online Виж пълната версия

Водата на област Добрич е тема на първото работно заседание на Обществения съвет към губернатора

2013-09-18 13:30:03

Областният управител Недко Марчев откри днешното учредително заседание на Обществения съвет по социални въпроси, като представи вижданията на екипа за неговото конструиране.

Той подчерта, че целта на новия консултативен орган е да създава условия за преки контакти и по-добър диалог между представители на властите и на гражданските структури, по общественозначими за жителите на областта въпроси. При пълна откритост и прозрачност ще се дискутират и теми и проблеми, предложени от членовете на съвета, които след обсъждане ще бъдат предоставяни на вниманието на съответните компетентни институции.



Присъстващите бяха запознати накратко с Устройствения правилник, който ще бъде приет на следващо заседание, след постъпили евентуално мотивирани предложения и допълнения в 10-дневен срок. Областният управител изрази удовлетвореност от старта на съвета, който ще бъде гъвкава и отворена структура, и изрази желание, той да се изпълни със съдържание и конструктивни дискусии по актуални въпроси в интерес на жителите на цялата област. Доказателство за това намерение е темата на следващото заседание - "Водата на област Добрич".


Сформирането на Обществен съвет е на основание чл.7 ал.2 от Устройствения правилник на областните администрации и в изпълнение на управленската програма на правителството за подобряване на социалното положение на българските граждани, на бизнес-средата и демократизиране на управлението.