Dobrich Online Виж пълната версия

Определиха ресорите на заместник областните управители

2013-09-02 11:21:14

Областният управител на Добрич Недко Марчев определи ресорите на двамата си заместници.

Даниел Йорданов ще отговаря за секторите земеделие, туризъм, образование и спорт. Ресорите на Исмет Абил са социални дейности, здравеопазване и екология.


На драго сърце съм приел ресорите, сподели зам. областният управител на Добрич Даниел Йорданов. В сферата на земеделието той заяви, че ще работи за добрата координация между Областна дирекция Земеделие и службите по общини. Йорданов съобщи, че е провел вече две срещи с началника на РИО - Добрич Петър Петров и е запознат с проблемите на образованието. Зам. областният управител ще работи и за популяризирането на спорта в Добрич.


Приоритет на Исмет Абил в следващите две седмици ще бъде да обиколи общините в областта, за да провери как се реализира областната стратегия за социални услуги. Той заяви, че съвместно с Бюрото по труда и бизнеса ще работи за намаляването на безработицата. Исмет Абил ще предложи МБАЛ - Добрич да има изнесени отделения по общини, в градове като Генерал Тошево и Тервел на пример, които останаха без болници. В сферата на екологията основен приоритет на Исмет Абил ще бъде реализирането на водните проекти на общините.