Dobrich Online Виж пълната версия

Тенис клуб Изида отива на финалите в Сливен

2013-07-26 13:33:03

Изида ще участва на финалите на държавното отборно първенство от програмата „Тенис 10” на Българската федерация по тенис, съобщават от пресцентъра на добричкия клуб. Националният шампионат ще се проведе от 9 до 11 август в Сливен.

Право на участие имат осемте най-добри отбора в България. За отличията ще спорят шампионите от шестте региона, домакините и тима на Изида, получил „уайлд кард”. На финалите ще участват тенисистите на 15-40 (София), Албена (Пловдив), Черно море Елит (Варна), Черноморец (Бургас), Престиж (Велико Търново), Хасково, Спорт палас (Сливен) и Изида (Добрич), като няма значение от броя на момичетата и момчетата в един отбор. Всеки тим трябва да бъде от 4 или 5 състезатели. Съставите ще бъдат разпределени в две групи, в които ще се срещнат помежду си, след което предстоят полуфинали и мачове за разпределение от първа до осма позиция. По регламент се играят два мача на „оранжев” и два на „зелен корт”. При равенство победителят ще се излъчи в мач по двойки на „зелен корт” по правилата на ITF без коридорите. Тимът на Изида ще бъде представен от Марина Христова и Карина Георгиева на „зелен корт”, както и от Михаела Йорданова на „оранжев корт”. В следващите дни ще бъде определена и четвъртата ракета в отбора, съобщи треньорът Юри Дойчев. Той добави още, че в Сливен добричкия клуб ще бъде предвождан от треньорите Владислав Матеев и Михаил Атанасов.


От 1 до 4 август в спортен комплекс Изида пък ще се проведе съвместен лагер между ракетите на Добрич и Сливен, а в началото на септември „Спорт палас” ще върне гостоприемството.


Михаела Йорданова



Марина Христова