Dobrich Online Виж пълната версия

Отслужена беше панихида за загиналите във влака - убиец

2013-02-28 11:51:45

Днес се навършват пет години от зловещата нощ, когато в огнената стихия на влака София - Кардам загинаха девет души, от които петима добруджанци - Валерия Желева, Антоанета Тодорова, Даниел Вичев и Калчо Стефанов. Паметта им беше почетена с панихида в храм „Свети Георги”, отслужена от и отец Стоян Димов.

    Молитва за покой на душите им към Всевишния отправи  архиерейският наместник.   „България” и „справедливост” са коренно противоположни, сподели бащата на Антоанета Тодор Апостолов. Той не спести огромното си разочарование от „раково болната ни съдебна система” и песимизма си относно по-нататъшния развой на делото.

„България е в хуманитарна криза!”, категоричен беше бащата на Даниел – Васил Вичев, който беше стигнал до този извод още миналата година и го изрази с огорчение след святата служба тогава. Той също не очаква справедлив край на делото, което предстои да гледа Върховният касационен съд.
    
Припомняме, че досега две инстанции дадоха ефективни присъди от по 12 и 8,5 години на шафнера на вагона във влака убиец – Георги Георгиев, който според Прокуратурата носи основната отговорност за инцидента, но Апелативният съд във Велико Търново я намали в условно наказание. С условни присъди са и другите двама обвиняеми – началник – влака Иванка Костадинова и бившият директор на поделение "Спални и специални вагони" към БДЖ Георги Иванов. Вижте още тук. Чуйте двамата почернени мъже Тодор Апостолов и Васил Вичев: