Dobrich Online Виж пълната версия

Депутат иска от Кристалина Георгиева водоноски за Добрич

2013-02-01 13:12:50

Социалистът Петър Димитров се пошегува с българския еврокомисар. Повод за шегичките му с Кристалина Георгиева стана въпросът му към строителния министър Лиляна Павлова относно политиката на Министерството на регионалното развитие и благоустройството за гарантиране на водоснабдяването на гражданите и фирмите в Добрич.

Поводът е, че „за сума ти време през лятото добричлии бяха без вода".

 

Ако бяхме някоя африканска държава еврокомисарят Кристалина Георгиева щеше да тича с водоноска да снабдява с вода, коментира червеният депутат.

 

В европейска държава обаче, хората да са без вода, е недопустимо, допълни екс икономичексият министър. Той недоумява как партия, чието име е Граждани за Европейско Развитие на България, оставя българите в неевропейски условия на живот, още повече че кметът е на ГЕРБ.

Овладяхме ситуацията, отговори министър Лиляна Павлова. По думите й, са взети всички мерки хората да не останат без вода. В дружеството, снабдявало добричлии с вода, има редица нередности, за които министър Павлова е сезирала прокуратурата. От 2001 година дружеството работи с големи загуби, подчерта тя и обясни, че се предприемат мерки то да бъде стабилизирано.