Dobrich Online Виж пълната версия

Фестивал на меда започна в Добрич

2012-11-12 12:06:11

Пчелари от цялата страна предлагат продукцията си в центъра на града.

"Фестивал на меда" бе открит днес в Добрич. Изложението ще продължи най-малко до неделя. Участват около 10 пчелари от цялата страна - Добрич, София, Варна, Русе, Разград, Габрово и др.

 

 

 

На щандовете им, разположени между кино "Родина" и хотел "Добруджа", се предлагат всички видове монофлорен и полифлорен мед, лекарства на пчелна основа, сладки от мед, прашец и други. 

 

 

 

Това е третият "Фестивал на меда" в Добрич. Организатор е Съюзът на българските пчелари. Фестивалът е под патронажа на областния управител на Добрич Желязко Желязков.

 

 

 

По традиция отново бе избрана царица на фестивала. Инж. Елица Матева от Разград получи короната от досегашната носителка на преходното звание Недялка Михова от Добрич.

 

Недялка Михова от град Добрич 

 

Новата царица на фестивала на меда Елица Матева 

 

Новата царица Елица Матева от дете е била близо до пчелите, но от 3 години вече сериозно се е заела със занаята на баща й. Тя е завършила висше в София и започнала работа като инженер в столицата, но предпочела да се завърне в Разград и да стане пчелар. Семейството й гледа 200 кошера. За първи път участва на изложението в Добрич, въпреки че съпругът е й от тук.

 

Елица Матева от Разград