Dobrich Online Виж пълната версия

80% от преподавателите в закритите училища са устроени на работа

2012-09-13 12:39:23

Школската база в цялата област е готова за откриването на новата учебна година, текущите ремонти са приключили и ако се наложи допълнително освежаване по предписание на РЗИ, то няма да пречи на учебния процес, съобщи директорът на РИО Петър Петров.

Директорите на учебни заведения са декларирали пред инспектората, че са готови за първия школски звънец на 17-ти септември. В момента тече обществена поръчка за изпълнители на голям ремонт на у-ще „Панайот Волов” по програма „Козлодуй”. Същинските дейности по него обаче може да започнат през пролетта.


Очакват се средства от държавата и за рехабилитация на приемните училища, които ще поемат децата от закритите ОУ „Бачо Киро” и ОУ „Отец Паисий”. За оптимизация на учебната мрежа пари ще получат училищата „Панайот Волов”, „Йордан Йовков”, „Димитър Талев”, „Никола Й. Вапцаров”, „Христо Смирненски” и „Св. Климент Охридски”. Около 230 деца са пренасочени там.


80% от преподавателите в закритите учебни заведения са устроени на работа, каза още Петър Петров. Всички учители от начален курс са преназначени. Работи се за настаняване и на останалите им колеги.


Общо около 20 000 са учениците в региона, като 1 600 от тях са първокласниците. Окончателните цифри ще станат ясни в края на утрешния ден.