Dobrich Online Виж пълната версия

И двата мача на Добруджа срещу Куманово в Македония

2012-08-20 12:48:54

Хандбалистите на Добруджа ще играят като гости и двата мача срещу първия си съперник в евротурнирите тази есен.

ХК Добруджа и Куманово са съперници в първия кръг в турнира за Купата на Европейската хандбална федерация. Отборите са постигнали договорка мачовете между тях да са на 8 и 9 септември (събота и неделя) в македонския град Куманово. Практиката по-богатият отбор в двойката да домакинства два пъти е широко разпространена в първите кръгове в евротурните по хандбал. Договорката между двата отбора трябва да бъде потвърдена и от Европейската хандбална федерация.

 

Домакинството наклонява везните в тяхна полза, но не решително, шансовете са 60:40 за Куманово при това положение, а не 50:50 както бе първоначално, но ние ще направим максималното, за да продължим напред, заяви за Добрич Онлайн старши треньорът на мъжкия състав на ХК Добруджа Георги Андреев.

 

Ако Добруджа успее да отстрани Куманово, във втория кръг ще срещне Сунгул Снежинск от Русия. Припомняме, че мъжкият отбор на ХК Добруджа ще участва в евротурнирите за осми пореден път.

 

От утре пък националният отбор по хандбал за момчета родени през 1996 и 1997 година ще бъде на лагер в Добрич. В селекцията на старши треньора Светослав Божков и неговия помощник Иван Иванов - Змея попаднаха осем хандбалисти от школата на Добруджа - Съби Кирилов, Николай Костадинов, Александър Кирилов, Златан Петров, Свилен Христов, Йордан Захариев, Марин Сарандев и Октай Четинов.