Dobrich Online Виж пълната версия

Успешно оперираха шампион на Добруджа, той благодари на бизнесмена Йордан Андреев

2012-07-06 11:41:49

Благодарност към добричкия бизнесмен Йордан Андреев за финансирането на операцията изказва чрез Добрич Онлайн хандбалистът Борислав Борисов.

Пластика на предна кръстна връзка и 2 шева на медиален менискус бяха направени вчера на Борислав Борисов - дългогодишен хандбалист на Добруджа. Операцията във Военно Медицинска Академия - София е минала успешно.

 

Борислав Борисов получи контузиите буквално 30 секунди преди сирената на последния плейофен мач между Добруджа и Шумен, след който добричлии за първи път в своята история се окичиха с шампионското злато.

 

Борисов изказва своята голяма благодарност и признателност към Йордан Андреев, който обезпечи изцяло хирургическата интервенция. Бизнесменът, който е концесионер на зала "Русалка" и дългогодишен спонсор на ХК Добруджа, е финансирал лечението в размер на няколко хиляди лева.

 

Благодарности и към екипа на доц. Антони Георгиев, във ВМА - д-р Дойчев, д-р Тинчев и всички от отделението, изказва също така шампионът с Добруджа.

 

Възстановяването му ще продължи около 6  месеца след операцията. Това най-вероятно ще означава, че шамионската победа над Шумен е бил последният мач в много успешната спортна кариера на Борислав Борисов.

 

Той е юноша на Локомотив (Горна Оряховица), бивш дългогодишен национал на България и състезател на Локомотив (Варна) от шампионския му период.

 

За Добруджа също играе в най-успешните години на отбора. Има общо 5 сезона за жълто-зелените, през които става шампион на страната и носител на Купата на България. За отбора от Добрич Борисов е отбелязал цели 29 гола в евротурнирите.

 

Точно преди седмица Борко мина под венчилото. Любовта на живота си открива в Добрич - чаровната добруджанка Силвия, която вече носи фамилията Борисова. На сватбата в Арбанаси пък кумуваха легендата на българския хандбал и Добруджа Светослав Божков и неговата нежна половинка Мария.