Dobrich Online Виж пълната версия

Избраха Мис "Национален отбор"

2012-06-21 11:05:48

На пищна церемония снощи станаха ясни имената на носителките на титлите Мис "Национален отбор" – футбол, Мис "Национален отбор" – баскетбол и Мис "Национален отбор" - волейбол.

Това са Александра Богданска, на 18 години от Благоевград, която стана талисман на националите ни по баскетбол. Тереза Райкова на 19 години от Плевен, която стана Мис "Национален отбор" – футбол и Виктория Колева на 24 години от Стара Загора, носителка на короната на волейбола. Момичетата ще носят титлите в следващите 2 години, през които ще подкрепят националните ни отбори. Те ги задължават да присъстват на домакинските мачове и да създават позитивни нагласи към тях.

Инициативата се осъществява с официалната подкрепа на Българския футболен съюз, Българската федерация по волейбол, Българската федерация по баскетбол и Българския олимпийски комитет. След тежки кастинги в Благоевград, Пловдив, Стара Загора, Бургас, Варна и Велико Търново, 17 момичета стигнаха до финала, в който триумфираха Александра Богданска, Тереза Райкова и Виктория Колева. Конкурсът се организира от Мис България 2000 Маги Вълчанова, която беше талисман на националния ни отбор по футбол през 2004-а, само че по своя инициатива. Мис "Национален отбор" е уникална надпревара, която не се прави никъде другаде по света. Жури на конкурса бяха министър Свилен Нейков, Стефка Костадинова, президентът на федерацията по баскетбол Георги Глушков и още изтъкнати спортни величия.  
  Александра Богданска – на 18 години, от Благоевград. Обича екстремните спортове, както и да рисува. Мечтае да стане дизайнер. Тереза Райкова – на 19 години от Плевен. Почитателка на волейбола.  Виктория Колева – на 24 години от Стара Загора. Обича да готви и да прекарва времето си с приятели.