Dobrich Online Виж пълната версия

Премиера на «Мълчаливи хоризонти» от Георги Балабанов

2012-05-08 11:20:41

На 10-ти май,четвъртък, от 17.30 часа в Регионална библиотека „Дора Габе" ще се състои премиера на книгата на Георги Балабанов «Мълчаливи хоризонти».

Петата поредна книга на автора ще бъде представена от Марин Кадиев – председател на съюза на независимите писатели в България, който е редактор на сборника с разкази. Книгата е издадена от издателство «Матадор 74».

 

Вначалото авторът споделя «В тази книга, във всеки ред на разказите бие и пулсира съвестта ни. Толкова разнолика и толкова близка. Съвест, която поставя на везните измеренията на сторените от нас дела…. Мисля, че всеки читател ще намери своите мечтани хоризонти, пътувайки към светлината с магията на словото. »

 

За сборника, Ина Крейн, член на УС на СНБП гр. София казва в предговора «Мълчаливи хоризонти е художествена песен в проза за пъстротата, необятността и дълбочината на човешката душа. Ако ? разрешите да ви докосне, тя ще ви се усмихне, стопли, разплаче, пречисти. Само трябва да ? позволите да се слее с пулса на вашата душа мълчаливо. Тогава със сигурност ще разберете защо сборникът е озаглавен точно така.».