По 150 стълба за реклама получиха футболът и хандбалът в Добрич

Трите колективни спорта в града ще разполагат с общо 500 в следващите 5 години.

По 150 стълба за реклама получиха футболът и хандбалът в Добрич

След като с решение на общинския съвет през юли Община Добрич предостави безвъзмездно за 5 години 200 стълба от градската осветителна мрежа на волейболен клуб Добруджа 07 за поставяне на рекламни знамена, до кмета Йордан Йорданов и до председателя на местния парламент Иво Пенчев подобни иксания са внесени от Николай Милков - председател на УС на ФК Добруджа и Георги Андреев - председател на ХК Добруджа.



И двата клуба желаят до получат по 150 електрически стълба, на които да бъдат окачени знамена на спонсорите, с цел развитие на съответния спорт. Председателят на Общински съвет - Добрич Иво Пенчев внесе на днешното заседание предложението хандбален клуб Добруджа да получи безвъзмездно за 5 години 50 стълба, а футболен клуб Добруджа - 100.

Той обясни, че броят е определен на база на бюджетите на клубовете. Председателят на спортната комисия Младен Матеев съобщи, че на заседанието й всичките й членове са подкрепили искането на двата клуба да получат по 150 стълба. Решението на спортната комисия бе прието от председателя на общинския съвет Иво Пенчев и подложено на гласуване. Всички присъстващи 37 съветнци гласуваха "за". На стълбовете клубовете ще могат да поставят рекламни знамена с площ до 15 кв. м., което би спомогнало финансовата им устойчивост и ще доведе до привличане на спонсори на двата спорта.

По предложение на Младен Матеев, внесено от него в качеството му на общински съветник, стълбове от отдадените, които не се ползват по предназначение повече от 3 месеца, ще се връщат на общината.