Мъж от Добрич е с опасност за живота след катастрофа по пътя Добрич - Кардам

43-годишен мъж от Добрич е с опасност за живота, тежко е пострадал и негов 19-годишен спътник, при челен сблъсък между цистерна и камион, по главния път от Добрич за Кардам. Това е един от най-натоварените участъци в областта, провеждащ трафика на товарните автомобили за Румъния.

Мъж от Добрич е с опасност за живота след катастрофа по пътя Добрич - Кардам

Вчера, около 17:40 часа е получено съобщение за катастрофа по пътя Добрич – Кардам, в района на кръстовището за село Пленимир. Товарен автомобил „Фолксваген”, управляван от 43-годишен добричлия предприема изпреварване, навлиза в лентата за насрещно движение и се блъска във влекач „Рено” с полуремарке, с благоевградска регистрация. 



Водачът на фолксвагена е настанен в реанимацията на добричката многопрофилна болница е с опасност за живота, а 19-годишният му спътник, също от Добрич е получил контузно-разкъсна рана на главата. Няма опасност за живота му, съобщават от полицията. 

39-годишният шофьор на цистерната е прегледан и освободен за домашно лечение с контузия на ляв крак. Мъжът е от Благоевград и е пътувал за Румъния, откъдето внася петрол. Взети са кръвни проби за изследване, а по случая е образувано досъдебно производство в Районното управление на МВР в Генерал Тошево.

 


Репортаж на Регионална телевизия Добрич